Skip to content

STILLEVENS EN SYMBOLIEK

Rido Jansen laat vooral werken zien waarbij de symboliek de hoofdrol vervult. Zoals in een installatie met als titel ‘Geloofsrituelen’ waarin de nadruk ligt op de verbeelding van rituelen die in de katholieke kerk een rol spelen bij overlijden. Daarnaast laat zij een viertal verstilde schilderijen zien met als titel ‘Still together’. Tot slot is er nog een werk te zien met als titel ‘Circle of Love’.

Het werk van Anja Sennema bestaat uit drie raadselachtige stilleventjes met muis en een heel precies geschilderd schaaltje met appels. Daarnaast  is er nog een werk met als titel ‘De witte steen’. Een bijzonder poëtisch werk dat gaat over het geheim van de naam.

Dinie Wikkerink exposeert vier foto’s met als thema stilleven en symboliek waarbij o.a. een beeldje is te zien van Maria dat in het vestingpark Bredevoort te vinden is. Dat beeldje staat in een grot en op 21 juni om 12 uur valt het licht van de zon, door een gat in het dak van de grot, precies op dit Mariabeeldje. Lichtval speelt een hoofdrol in het werk van Dinie Wikkerink.

Van Hans Sennema hangen er een viertal werken met als titel ‘Poort’. Voor hem is niet alleen de poort als vorm interessant, maar ook als symbool voor gerechtigheid. Je veilig voelen achter de poort, je hoeft je geen zorgen te maken etc. Maar de werkelijkheid is tegenwoordig vaak anders. De poort wankelt of staat op z’n kop of is vervlochten met een andere poort.

Ton van Vliet laat een 5tal foto’s zien die hij gemaakt zijn van kleine objectjes zoals afgescheurde stickers of andersoortige elementen op containers. Hij noemt het zelf ‘schilderijtjes’ en als beschouwer krijg je bij sommige foto’s het gevoel dat het grafisch werk is of misschien wel etsen zijn.

Te zien in de Giethal van Civon

Groepsexpo van een 5-tal BREEKijzerleden

1 november t/m 21 december 2023
Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur

Civon Innovatiecentrum
Hutteweg 32, 7071 BV Ulft

te bezoeken na aanmelding via aanvraag@civon.nl

Back To Top