Skip to content

BREEKIJZER BREEKT UIT 2.0

Kunstenaarscollectief BREEKijzer
houdt weer haar jaarlijkse zomer-groepsexpositie.

Een zeventiental leden laten recent werk zien. Het meeste nog nooit eerder geëxposeerd.

Cynthia van Wijngaarden wil de toeschouwer graag uitdagen.
Ze speelt in op de intimiteit en de associaties van de toeschouwer  en verleidt hen tot een spel van aantrekking en afstoting. De objecten zijn geïnspireerd op het lichaam, flora of voedsel. Gerimpeld vel, rauw vlees, roze glazuur of vleesetende planten.

Hans Oldenhof beweegt zich tussen abstract expressionistisch werk en soms wat unheimisch aanvoelend surrealistisch werk.

Hans van Weerd presenteert een aantal werken gebaseerd op poses van modellen tijdens studio-sessies in Australië en Nederland maar ook tijdens online sessie. Hij probeert daarin de essentie, de emotie,
de spanning, de beweging weer te geven.

Henk Bekkers wandelde door het zwarte woud in Bredevoort.
Een bos vol droog en dood hout, het inspireerde hem tot een aantal geschilderde werken.

Ineke Weevers vangt (komt dat zien) wit licht, meer niet.

Inge Teunissen maakt zich zorgen over de onverschilligheid t.o.v. alles dat waardevol en kwetsbaar is.  Haar kunst gaat over de verbinding met de natuur. Wanneer gaan de ogen open en kijken we verder?

Karen van Dooren haar werk gaat over het Leven. Het belangrijkste wat er is. Leven met jezelf, de ander, in een wereld. Ze vermengt verschillende werelden, die van de mensen, natuur en dieren. Ze geeft het leven vorm via dieren. Ze vermenselijkt dieren.

Marij van Hameren haalt haar inspiratie uit de directe omgeving.
De Achterhoek met zijn vele lege plekken, weides en akkers met hier en daar een pluk natuur. Ze laat een serie schilderijen zien.

Marion van Noord hangt verschillende velletjes handgeschept papier naast elkaar. Het werk heet ‘Vergankelijkheid’.

Monique Klaassen laat schilderijen zien, van bescheiden formaat,
die ontstaan zijn vanuit het schilderen. Wel hield ze een motief in gedachten waar ze naar toe werkte. Een x-vorm, crucifix en geabstraheerde vlindervorm.

Monnie Paashuis onderzoekt de werking van de kleur blauw. Het gaat bij haar om verschillende kleuren blauw met elkaar of met één toegevoegde kleur. Interessant voor haar is of ze de verschillende werelden kan aanraken. Het ontzagwekkende en het minutieuze in hun samenhang en bedoeling.

Nelleke Ponsteen haar figuratieve werk gaat over de dualiteit tussen kracht en kwetsbaarheid. Ze gebruikt de expressie van lichaamshouding en bijzondere lichaamsverhoudingen en de mimiek van het gezicht.

Philipp Pohl niet alleen zijn bestemming is belangrijk, de lange reis is ook een reis naar hemzelf, waarbij hij ervaringen kan opdoen. Het schilderproces kan ook zo’n reis zijn.

Rido Jansen gebruikt graag allerlei materialen die haar raken door hun kleur, geur, vorm of geschiedenis. Vanuit die verzameling ontstaan nieuwe werken.

Teeyoo maakt abstracte werken waar vorm en kleur centraal staan.

Thea Zweerink laat vooral werk zien in verschillende lagen in gemengde technieken met als rode draad het portret.

Ute Ida Fisher laat recent werk zien op natuurlijk hennepvezel als schildergrond en zo ontstonden meer laagse beschilderde kleine panelen, die samenkomen tot steeds nieuwe collages met een focus op de variatie van één kleur.

Zie hier meer: https://kcbreekijzer.email-provider.eu/web/kvhaecyqbb/xmrcyspeqf/zrfzdsxwct/lkxbb7muhv

Zomerexpositie
BREEKijzer breekt uit 2.0
groepsexpositie

 van 10 juni t/m 13 augustus 2023

 Openingstijden: zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Foto21 Bredevoort, ’t Zand 21, 7126 BG Bredevoort

Back To Top