Skip to content

Tatum Kempers (Doetinchem, 1976) is een multi disciplinair kunstenaar en maakt met name zelfportretten. Haar werk is meestal autobiografisch. Het is een reactie op haar eigen ervaringen en de tijd waarin we leven.
Tatum creëert haar werk onder andere in fotografie, video, textiel en of multimedia installaties.

In haar fotografische werk maakt zij gebruik van verschillende technieken, zoals lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen en iPhone (iphoneography) of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret.

Haar meest recente werk zijn grote wandkleden. Hiervoor gebruik ze de techniek van het tuften.

Naast fotografisch werk en wandtapijten maakt Tatum Kempers videoclips voor bands en multi-media installaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance. Deze maakt ze vaak samen met haar man Rick Kup (autonoom kunstenaar en eigenaar van Schilderatelier Rick Kup te Silvolde www.rickkup.nl).

Tatum Kempers is afgestudeerd aan de school voor fotografie te Breda in 2014. Sindsdien is ze werkzaam als autonoom kunstenaar. Foto’s van haar zijn onder andere gepubliceerd in New Dutch Photography Talent in 2018 van de makers van Gup Magazine. Ze exposeert in binnen- en buitenland. Ze woont en werkt in Silvolde.

www.tatumkempers.com

Tatum
Back To Top