Skip to content

Ik ben beeldend kunstenaar, sind augustus 2022 wonend en werkend in Megchelen (Gelderland). Daarvoor woonde en werkte ik ruim 12 jaar in Melbourne (Australië).  Ik schets, teken en schilder, gefascineerd door mensen en wat hen maakt tot de individuele personen die ze zijn. Tegelijkertijd teken en schilder ik zowel de natuurlijke als de door mensen gemaakte wereld. Daarbij steekt de passie voor dieren die ik als bioloog nu eenmaal nog steeds heb, regelmatig de kop op.
Mijn werk bevindt zich in privé-collecties in Nederland, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Een aantal werken werd aangekocht voor de Netflix serie ‘Clickbait’.
In Melbourne was ik lid van de Victorian Artists’ Society, de Hawthorn Artist Society en de Hobsons Bay Artist Society. Ik gaf teken- en schilderles bij deze en andere kunstsociëteiten en aan privé-groepen. Terug in Nederland ben ik lid geworden van Kunstenaarscollectief Breekijzer (Ulft), Kunstenaarsnetwerk Het Web (Doetinchem) en Kunstlab (Doesburg).
In Australië nam ik deel aan zo’n 20 groepstentoonstellingen en kunstbeurzen en had er 2 solo-tentoontellingen. In maart dit jaar had ik een stand op de First Art Fair in de Passengers’ Terminal in Amsterdam en heb daar weer een stand geboekt voor januari 2023.

https://hansvanweerd.com/

200720studio_hansvanweerd
Back To Top