Skip to content

EXPOSITIE VERLENGD

De expositie in het portiersgebouw van de DRU cultuurfabriek is verlengd t/m 26 augustus 2022.
Er is werk te zien van 4 leden van kunstenaarscollectief BREEKijzer.

Hans Sennema       Zwart/wit tekeningen in inkt
De tekeningen zijn ontstaan naar aanleiding van meerkleurige houtsneden van planten en bloemen uit de tuin. De volgende stap was dat naar aanleiding van die houtsneden lineaire monotypes zijn gemaakt die ingeschilderd zijn met transparante acrylverf, laag over laag over laag….. Van die werken heb ik tekeningen in inkt gemaakt waarbij in de compositie de Gulden Snede steeds de leidraad is geweest.
Wat de volgende stap zal zijn…..

Sandra van Riet
Ik zoek altijd naar de tijdloze vorm, de oorsprong van een voorwerp dat een functie heeft, oer keramiek in de zin van levensbehoefte (eten uit een kom, drinken uit een beker).
Niet overdadig maar met heldere vormen en in de menselijke maat.
Het vormgeven is niet alleen het draaien of monteren.
Het is een samensmelting van het vormgegeven kleilichaam, het glazuur en het vuur.
Ik gebruik pure materialen en mijn glazuren maak ik van veldspaten, kwarts, klei en natuurlijke kleurstoffen, zoals ijzer, kobalt, koper, mangaan; kleur in de zuiverste vorm en assen van (ooit) levende organismen.
De klei voor mijn glazuren haal ik uit de grond rond mijn dorp en soms haal ik er ook de klei voor mijn potten vandaan.
En dan het vuur waaraan ik uiteindelijk, zoals alle pottenbakkers ooit, mijn schepsels moet overgeven.
Tussen de 1240 en de 1280°C maakt de vlam het af binnen 30 uur.

Els Dekkers
Woont en werkt al 25 jaar in haar atelier/galerie aan de Varsseveldseweg 11, in Terborg. In 1987 de kunstacademie ‘AKI’ in Enschede succesvol afgerond. De interesse om ruimte en diepte op het platte vlak te suggereren, was er al van kinds af aan. Evenals de fascinatie van kleuren en vormen, hoe deze op elkaar inwerken en een heel eigen verhaal lijken te vertellen. Wil zich niet binden aan een bepaalde stijl, maar openstaan voor nieuwe en frisse ideeën die misschien niet stroken met de huidige manier van werken. Als in een golfbeweging, heen en weer slingerend tussen abstractie en realisme, pure kracht van kleur en vorm tegenover de ondergeschiktheid van kleur en vorm aan een al dan niet herkenbaar beeld. Op dit kronkelige pad, neem ik U mee naar enige superrealistische werken. De één is een schilderij van twee runderen (75cm x 160cm), vol tegenstellingen:
De anderen zijn onderdeel van een serie schilderijen, ontstaan naar aanleiding van een vaas met bloemen, die tussen nog net mooi en ver over tijd in zat; eenmaal aan het fotograferen, als in een roes plaatjes tegen komend, die veel meer leken te vertellen dan alleen blaadjes en nerven. Bij het nader bestuderen van het gefotografeerde, zag ik levenservaringen op mijn scherm verschijnen, die ik niet anders kon dan exact weergeven op doek. De fantastische kleuren, de bijna abstracte werking van het beeld, ik heb het werkelijk zo gezien en elk detail zo verfijnd mogelijk neergezet.

Goudsmid Luci Aversteeg
Atelier Elcerlyck, Prinsenstraat 6a, 7128 AX Bredevoort

Back To Top