Skip to content

SPRING

“Net voor de lente uitbreekt is er enkel de verwachting. Er is nog niets zichtbaar, maar er staat wat aan te komen. Dat komt overeen met de situatie waarin de tekenaar zich bevindt aan het begin van haar creatieve proces; een tafel, een wit vel papier, een penseel en inkt. Dan wordt de actie ingezet, door zon en regen, door een besluit en verschijnt er volop leven. Iedere keer weer.” Aldus Monnie Paashuis.

Ton van Vliet laat bloemblaadjes zien. Zij verbeelden poëtische beelden in fraaie lichte tere tinten.

Ingrid Slaa ziet het afsterven en nieuw leven. Dauwdruppels op vergankelijkheid. Maar ook opklimmende handen, grijpend naar nieuw leven.

Hans van Weerd laat in een tweeluik pelgrims zien op hun reis naar het onbekende. Tegelijkertijd is het zijn eigen reis in de beeldende kunst. Van het beschrijvende en figuratieve naar de essentie, het onderliggende.

Hans Sennema met werk uit eigen tuin: Twee houtsneden; het betreft een houtsnede van een azalea met een eerste bloem en een houtsnede van een magnoliaboom waaruit een van de stammen een teer blaadje tevoorschijn komt. Het zijn afdrukken in meerdere kleuren.

Rido Janssen laat een schilderij zien die een lentegevoel en nieuw leven vol energie weergeeft.

Marij van Hameren laat twee portretten zien van jonge mensen “Looking forward”. Je ziet een momentopname in de groei. Bij alle tijd en ruimte die er is om vooruit te kijken lijken de mogelijkheden toch beperkt. Er wordt een pad gelopen met alle gevolgen die erbij horen, soms balancerend op de rand van een herkenbare wereld Het grensgebied tussen werkelijkheid en abstractie boeit me zowel tijdens het schilderen als in het beeld dat ontstaat.

Paul Klee zei het al: “Zie de mens: half gevleugeld half gevangen.” Een citaat dat mooi weergeeft wat Maron Hilverda zoal bezig houdt. Ik werk vanuit een behoefte om mijn gedachtenspinsels vorm te geven. Met mijn schilderijen neem ik een duik in de onzichtbare werkelijkheid die schuilt achter de zichtbare werkelijkheid. Qua stijl zoek ik naar het juiste evenwicht tussen realisme en persoonlijke symboliek. Veelal werk ik op doek of paneel met olieverf en potlood.

De Expositiewerkgroep van
Kunstenaarscollectief BREEKijzer
presenteert op het DRU-Industriepark te Ulft:

SPRING

In de Commiesruimte van CIVON Innovatiecentrum
Hutteweg 32 – tel. 0315-820 280

Wanneer: Op de reguliere openingstijden
28 februari t/m 25 april 2024 – maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur

Entree: Gratis, aanmelden bij de balie

Back To Top